Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když jsem docházela do ústavu za svou teď již dávno dcerkou, hemžilo se to tam dětmi, které nikdy nikdo z rodiny nenavštívil, nebo jen symbolicky. Spíš jejich rodiče jen zavolali a poptali se po tom, jak se děti mají nebo napsali pohled. To jim ještě většinou připomněla sociálka. A kvůli tomuto předstíranému zájmu jsou děti v ústavech, nikdy se nedostanou do adopce, jen s bídou některé do pěstounské péče. Rodiče nesvolí- vždyť to jsou jejich děti a oni mají právo o nich rozhodnout!

Seznam žadatelů o adopci je velmi dlouhý a jejich čekání nekonečné. Ty děti by již dávno mohly žít v rodinách, ale místo toho živoří, myslím citově, v zařízeních.

"Rodiče",  které se nestarají o své odložené děti, mají mnohem víc práv než ony. Tohle se musí změnit především.

1 0
možnosti

Přesně, bio rodiče mají  práva, ale co ty DĚTI !

0 0
možnosti

Myslel jsem že problémy s  trefením se do mísy mají výhradně muži . Vy jste ale mimo mísu ZCELA. Většina bloggerů nepopírá existenci dětí v tísni popřípadě opuštěných, jen chtějí aby se nestal z adopcí PRŮMYSL A BYZNYS  a aby systém, který má být nastaven měl VELMI UCINNE POJISTKY  proti jeho svévolnéímu zneužití. A aby v případě kixů alá Nýrsko odpovědné socprcky pykaly...  Kapišto ?

1 0
možnosti

Ještě, že mi to vysvětlil, takový odborník jako jste vy ;-D.( víte o tom , že je rozdíl mezi adopcí a pěstounem ? )

3 0
možnosti

Karma.Nejlepší odborníci na všechno jsou někteří místní blogeří a diskutující.Dost lidí má pocit,že žijeme v ideální zemi,kde se nic špatného neděje.A ti zlí úředníci,kteří "kradou" děti pro pěstouny to všechno kazí...

1 0
možnosti

A81l22e46n49a 30F10i48r90s62t

27. 1. 2015 14:14

Praha - České úřady nejčastěji v celé Evropské unii odebírají děti rodičům, které nepokládají za dobré. Případů, kdy úředníci takto zasahují do rodin, stále přibývá.

 

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-v-cele-evropy-bere-deti-z-rodin/r~i:article:296308/

0 0
možnosti

Článek je devět let starý...

0 0
možnosti
Foto

Dělat pěstouny nelze pro peníze. Tak jednak, ta odměna pěstouna není zas tak velký balík. A tuto práci nemůže dělat každý, musí na to mít psychicky. Je to poslání, ne práce. obdivuji ty, kteří to nadání k tomuto poslání mají.V

5 0
možnosti
Foto

Každá matka ví, jakou spotřebu všeho možného má dítě. Můžu zodpovědně prohlásit, že z té odměny pěstoun ještě dodává na děcko. To není tak, že by se pěstouni kapsovali...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1508x
Jsem manželka, mamka, dcera, pěstounka PPPD ( masérka, kosmetička, chůva )

Seznam rubrik